Mijn reeds afgelegde weg

Als klassiek en homeopathisch dierenarts kijk ik op een andere manier naar de gezondheid van uw dier.

Via de ervaringen met de gezondheid van mijn zoontje ondervond ik aan den lijve de bijzondere kracht van homeopathie. Die overtuiging gaf me de aanzet voor verdere studies van allerlei alternatieve mogelijkheden in het bekomen van gezondheid en brachten mij zo tot een eigen inzicht en werkwijze.

Door dit parcours bied ik een uitzonderlijke aanpak om naar dieren te kijken, naar hen te luisteren, hen te begrijpen en elke dag van hen te leren. Door in harmonie met de dieren samen te zijn, kan ik ze op lange termijn een betere gezondheid bieden.

Klassieke scholing

Doctor in de Dierengeneeskunde, Universiteit Gent 1987

Complementaire scholing

  • Homeopathie, vijfjarige opleiding aan het VSU (Vlaamse Studievereniging voor Unitaire Homeopathische Geneeskunde)
  • Humane opleidingen die ik in de praktijk vertaal naar het dierenrijk:
    • Chakra systeem
    • Vijf-elementenleer
    • Bloesemremedies
    • Healing
  • Opleiding dieren-communicatie

Filosofie

Om een verstoord evenwicht te herstellen en het dier weer ‘heel te maken’, gebruik ik complementaire geneeswijzen zoals homeopathie, fytotherapie, bloesemremedies en biofeedback-bioresonantie.

Na enkele jaren praktijk als dierenarts, kwam ik door een gezondheidsprobleem van mijn driejarig zoontje in contact met homeopathie. Tot mijn verbazing was het resultaat heel positief. Ik ging mij documenteren waardoor een nieuwe wereld voor mij openging. Ik ondernam de vijfjarige studie homeopathie, bekwaamde mij in een holistische aanpak, wat tevens mijn levensvisie veranderde. Naderhand studeerde ik de leer van de vijf-elementen, het chakra systeem, bloesemremedies, healing, dieren-communicatie e.a. Dankzij deze complementaire studies ontstond er een eigen manier om met dieren om te gaan, naar hen te luisteren, hen te begrijpen maar evenzeer om van hen te leren. Zo kwam ik tot een harmonisch omgaan met dieren, zodat niet alleen de gezondheid verbeterd wordt maar evenzeer de relatie met hun “baasjes”. Bij een behandeling benader ik het dier op holistische wijze, wat wil zeggen dat ik naast mijn kennis van de klassieke diergeneeskunde, rekening hou met zowel de fysische als emotionele en mentale facetten van het dier, en kies dan voor de meeste passende methode om het lichaam tot genezing te stimuleren en te ondersteunen.

In de alternatieve geneeskunde worden geneeswijzen gebruikt die volledig op zichzelf kunnen staan, maar tegelijk aanvullend of complementair werken aan de klassieke geneeskunde. Deze technieken bieden vaak een waardevol, krachtig werkend en minder schadelijk alternatief. Met mijn alternatieve/complementaire behandeling respecteer ik de Grote Natuurwetten. Het lichaam van de dieren wordt gestimuleerd zelfhelend te worden. Ook voor de nutsdieren – runderen, varkens en pluimvee – stel ik een respectvolle behandeling voor. Dieren op stal kunnen worden beschouwd als een energetische eenheid. Dit betekent dat een alternatieve bedrijfsbegeleiding en een complementaire behandeling de immuniteit van de dieren verhoogt en dat op die manier de klassieke antibiotica/cortisone behandeling vermeden kan worden.